Здравейте колеги купих си четирибутално брембо от Алфа турбо та трябава ли да сменям сп помпа и сервото? Колата е 2.4 жтд 136 кс.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за спирачки
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от simvola Покажи съобщениеИ дисковете се сменяват ако не се лъжа са 310мм.
Comment
-
Аз съм вземал апарати с дисковете и накладките джантите стават 17 цола с но и преди със старите не ми спираше добре къде да търся причината в сервото или във вакум помпата и тя как се проверява? Сервото като натисна педала и запаля колата много бавно слиза надолу.
Маркучите за вакума съм казал да ги проверят.Last edited by Росен Желев; d.m.y г., 13:51.Алфа 166 2.4 JTD
Comment
-
По-скоро или маркуч или сервото. Би трябвало след престой да не е твърд педала, а поне 1-2 натискания да е мек. Т.е. от някъде да се губи вакуума. При мен и двете спират еднакво добре, но на Т.С.-ка педала е по-лек и с по-малко натискане спира. Пробвал съм и на други 3 коли с четирибутални апарати и при тях също педала е по-твърд.Last edited by Boby; d.m.y г., 13:58.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Ок и мене соленоида доста ме съмнява казах до проверят маркучите и него да не е пукнат утре ще се разбере.Аз серво намерих ама проблема е чe нито аз нито продавача му знаем ценатаLast edited by Росен Желев; d.m.y г., 15:18.Алфа 166 2.4 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от Росен Желев Покажи съобщениеОк и мене соленоида доста ме съмнява казах до проверят маркучите и него да не е пукнат утре ще се разбере.Аз серво намерих ама проблема е чe нито аз нито продавача му знаем ценатаAlfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Напълно подкрепям това, че трябва първо да се установи, дали накрая на маркуча към сервото се създава нужния вакуум.
Но от факта, че след гасене на мотора педалът е твърд а след палене омеква бавно, разсъждавам така:
Щом педалът омеква бавно, означава, че по маркуча се осъществява някакво засмукване откъм мотора.
Дори ако този дебит не е достатъчен за нормалната работа на сервото, следва че след примерно минута работа на мотора, в сервото макар и по-бавно ще се създаде необходимия вакуум.
В резултат на това, би трябвало поне при първото натискане педалът да е мек.
Така стигам до заключението, че проблемът е в сервото.
Но това са само предположения.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment