Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за спирачки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за спирачки

Здравейте колеги купих си четирибутално брембо от Алфа турбо та трябава ли да сменям сп помпа и сервото? Колата е 2.4 жтд 136 кс.
    Алфа 166 2.4 JTD

Не. Само апаратите. Виж за джантите, не знам.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Джантите ако са 16' от ЖТД няма да станат. Ако са 17-ки няма да има проблем.
      Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
      Opel Astra J
      ex:
      Alfa Romeo 164 2.5TD
      Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

И дисковете се сменяват ако не се лъжа са 310мм.

Comment

Първоначално публикувано от simvola Покажи съобщение
          И дисковете се сменяват ако не се лъжа са 310мм.
          Точно толкова са.

Comment

Аз съм вземал апарати с дисковете и накладките джантите стават 17 цола с но и преди със старите не ми спираше добре къде да търся причината в сервото или във вакум помпата и тя как се проверява? Сервото като натисна педала и запаля колата много бавно слиза надолу.
            Маркучите за вакума съм казал да ги проверят.
            Last edited by Росен Желев; d.m.y г., 13:51.
            Алфа 166 2.4 JTD

Comment

По-скоро или маркуч или сервото. Би трябвало след престой да не е твърд педала, а поне 1-2 натискания да е мек. Т.е. от някъде да се губи вакуума. При мен и двете спират еднакво добре, но на Т.С.-ка педала е по-лек и с по-малко натискане спира. Пробвал съм и на други 3 коли с четирибутални апарати и при тях също педала е по-твърд.
              Last edited by Boby; d.m.y г., 13:58.
              Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
              Opel Astra J
              ex:
              Alfa Romeo 164 2.5TD
              Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Когато престои педала е твърд стои горе и като запаля много бавно пада.Ама това на старите апарати.
                Алфа 166 2.4 JTD

Comment

Има проблем в сервото.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Ок колко върви втора ръка?
                    Алфа 166 2.4 JTD

Comment

А прави ли ти проблем с разтоварването на турбината?
                      Огледай първо хубаво маркучите от помпата до сервото и до соленоида да няма пробив и да тегли въздух и тогава търси друго серво.

Comment

Ок и мене соленоида доста ме съмнява казах до проверят маркучите и него да не е пукнат утре ще се разбере.Аз серво намерих ама проблема е чe нито аз нито продавача му знаем цената
                        Last edited by Росен Желев; d.m.y г., 15:18.
                        Алфа 166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Росен Желев Покажи съобщение
                          Ок и мене соленоида доста ме съмнява казах до проверят маркучите и него да не е пукнат утре ще се разбере.Аз серво намерих ама проблема е чe нито аз нито продавача му знаем цената
                          Първо се убеди, че имаш проблем с твоето, пък ако трябва после ще се надлъгвате за цената

Comment

Напълно подкрепям това, че трябва първо да се установи, дали накрая на маркуча към сервото се създава нужния вакуум.
                            Но от факта, че след гасене на мотора педалът е твърд а след палене омеква бавно, разсъждавам така:

Щом педалът омеква бавно, означава, че по маркуча се осъществява някакво засмукване откъм мотора.

Дори ако този дебит не е достатъчен за нормалната работа на сервото, следва че след примерно минута работа на мотора, в сервото макар и по-бавно ще се създаде необходимия вакуум.

В резултат на това, би трябвало поне при първото натискане педалът да е мек.

Така стигам до заключението, че проблемът е в сервото.

Но това са само предположения.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Ок утре ще го прегледат основно серво и помпа намерих ако трябва ще се сменят.
                              Алфа 166 2.4 JTD

Comment

Working...
                              X